Kütüphanelerimizin Amacı;
Okulumuzun eğitim ve öğretim programlarına etkin bir şekilde katkıda bulunmak, tüm kullanıcıların bilgi gereksinimlerinin karşılanması için her türlü bilgi kaynağını sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmaktır. Kütüphanelerimiz tüm kullanıcılarımızın hızlı ve verimli bir şekilde aradıkları bilgiye ulaşmaları için donatılmıştır. Kütüphanelerimiz tüm öğrencilerimiz, velilerimiz ve personelimizin kullanımına açıktır.

TED Atakent Koleji Kütüphanesi, ilköğretim ve ortaokul- lise olmak üzere iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Kütüphanelerimizde bulunan kaynaklar Dewey Onlu Sınıflama Sistemi’ne göre sınıflandırılarak, kullanıcıların kendi başlarına araştırma yapmalarına imkân tanıyan, açık raf sistemine göre raflara yerleştirilmektedir. Kütüphane koleksiyonumuz kitaplar, süreli yayınlar ve danışma kaynaklarından oluşmaktadır.

Kütüphanemizde öğrencilerimizde okuma, öğrenme, araştırma ve kütüphane kullanma alışkanlığını geliştirmek, öğrencilerimizin kitaplara farklı açılardan bakmalarını sağlamak, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla bazı çalışmalar yürütülmektedir.
• Kütüphane Dersleri
• Yazar Etkinlikleri