Türk toplumu, tarihi değerleri ve kültürel olguları bakımından sosyal bir devlet anlayışına sahiptir. Birlikte hareket etme, aile kurma, dostluk ilişkileri geliştirme, yardımseverlik, merhamet ve vicdan sahibi olma, Ata’lar kültümüzün parçası olan yaşlılarımızı her an hatırlama, küçüklerimizi koruyup kollama gibi hasletler Türk toplumunun evrensel değerleridir.

TED Atakent Koleji Sosyal Yardımlaşma Kulübü gençleri olarak bu değerlerin yaşatılması ve devam ettirilmesi yolunda büyük emekler sarf etmekteyiz.

Kulüp olarak kimin zaman bir bakımevinde yaşlılarımızla yardımcı olduk. Kimin zaman sosyal bir projeyle canlılarımıza barınak yaptık. Kimi zaman da geleceğin büyükleri olan anaokulu çocuklarıyla birlikte eğlendik. Kimi zaman ilçemizde kütüphane oluşturduk. Bazen de kulüp olarak şehir dışına çıkıp kütüphaneler düzenledik. Biz kulüp olarak bu çalışmalarımızı, Türk toplumunun sosyal değerlerinden ilham alarak yapmaktayız. TED okullarının en önemli misyonlarından birisi de birey ya da toplum nezdinde Sosyal Yardımlaşmayı sürdürülebilir hale getirmektir. Okulumuzda eğitim alan her öğrenci, mutlaka bir Toplum Hizmeti Çalışmasında yer almaktadır. Bu anlayışın temelinde TED okullarının bir Sivil Toplum Kuruluşu olması yatmaktadır.

TED okullarında Sosyal Yardımlaşma Kulübü; hem okulumuzun öğrenci ve veliler arasındaki köprüsü hem de öğrenci ve toplum arasındaki en güzel temsilcisidir. Ayrıca yapılan okul dışı etkinlikler vb. sosyal faaliyetler kulübümüzde yer alan öğrencilerin hayalleri ile zenginleşmektedir.