TED Atakent Koleji görsel sanatlar bölümü olarak temel hedefimiz, her öğrencinin zihinsel ve yaratıcı açıdan gelişimini sağlamaktır. Öğrencilerimizin hayal gücünü kullanarak, duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla ifade edebilmeleri, Dünya’da ve Türkiye’de tanınmış sanatçıları ve eserleri tanımaları, değer vermeleri ve sanata karşı duyarlı olmaları için çalışmalarımız zenginleştirilmiştir.

Geleneksel ve çağdaş malzemeler kullanılarak, gerekli teknik bilgi, beceri ve uygulamaya yönelik, iki boyutlu, üç boyutlu çalışmalar, sanat eseri inceleme ve yorumlama çalışmaları tam donanımlı atölyelerimizde gerçekleştirilir.

Hafta içi akşam okul çıkışında ve hafta sonu cumartesi günleri Kış Sanat Okulumuzla öğrencilerimizi okul dışı saatlerde desteklemekteyiz. Her seviyede öğrencilerimizin yetenek analizi yapılmaktadır. Başarılı olduğu alan belirlenerek o alana yönlendirme gerçekleştirilir. Ayrıca görsel sanatlar derslerimiz, seramik, moda tasarımı ve temel sanat atölyesi kulüplerimizle istekli öğrencilerimiz değerlendirilmektedir.

Tüm bu çalışmaların sonrasından ortaya çıkan ürünler, okul içinde yapılan sergilerle izleyiciye sunulur. Yurt içi ve dışında çeşitli yarışmalara katılan öğrencilerimiz aldıkları ödüllerle bizleri gururlandırmaktadır. Ayrıca derslerimizde üretmiş oldukları eserleri, sosyal sorumluluk projelerinde kullanarak bir bilinci desteklemekteyiz.

Öğrencilerimiz TED Atakent’ten belli bir estetik anlayışa sahip, sanattan zevk alan, üreten ve üretilen eserlere saygı duyan bireyler olarak ayrılırlar.